Informatiebijeenkomst modulair woonconcept Scharendijke

23 februari 2024

Voor veel mensen is het tegenwoordig moeilijk om een woning te vinden. Daarom willen we eind 2024 starten met de bouw van nieuwe woonconcepten voor verschillende doelgroepen. Ook aan de achterzijde van de Elkerzeeseweg in Scharendijke, ten zuiden van de voetbalvelden. Op 2 oktober organiseren we hierover een informatiebijeenkomst.

Krappe woningmarkt

Net als in de rest van het land, hebben we op Schouwen-Duiveland te maken met een krappe woningmarkt. Starters komen moeilijk aan een woning. Ouderen stromen moeizaam door naar een levensloopbestendige woning. Ook zijn er woningen nodig voor mensen die met spoed een huis nodig hebben (spoedzoekers) en statushouders. 

Daarnaast vangen wij sinds april vorig jaar Oekraïense vluchtelingen op in opvanglocaties van de gemeente of bij mensen thuis. Er is nog steeds oorlog in hun thuisland. Als de Oekraïners hier langere tijd willen en mogen blijven, moeten we zorgen dat er ook voor hen passende opvang of (in de toekomst) huisvesting is. 

Modulaire woningen

Om ervoor te zorgen dat er voor deze mensen geschikte woonruimte komt, wil de gemeente samen met Zeeuwland 'modulaire' woningen realiseren. Op de grond achter de Elkerzeeseweg, nabij de voetbalvelden en de ijsbaan, willen we 60 sociale huurwoningen plaatsen. Deze woningen zijn snel te bouwen, duurzaam en zien er mooi uit. Op dezelfde plek bekijken we ook de mogelijkheden voor het bouwen van koopwoningen.

Informatiebijeenkomst op 2 oktober

Graag vertellen wij u meer over deze plannen voor woningbouw. En we kunnen ons voorstellen dat u als omwonende vragen hebt. Daarom organiseren we op maandag 2 oktober een informatiebijeenkomst in Dorpshuis de Putmeet, Ingridstraat 32 in Scharendijke. We starten om 19.00 uur en sluiten om uiterlijk 20.30 uur af.

Wethouders Jacqueline van Burg en Daniël Joppe zijn namens het college van burgemeester en wethouders aanwezig. Medewerkers van onze gemeente en andere betrokken partijen vertellen u meer over de woonconcepten. Uiteraard krijgt u alle gelegenheid om uw vragen te stellen.

Wilt u bij de bijeenkomst zijn?

Dat is mogelijk. Wel vragen we u vriendelijk om uzelf voor deze bijeenkomst aan te melden. Dat kan via onderstaande knop. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot en met 30 september.

Aanmelden bijeenkomst 30 september